Üdvözlöm a Hombár Kft. weboldalán

A cég 1991-ben alakult meg a korábbi helyi Mgtsz takarmányftgyg16, terményszárító és raktárbázisára alapozva.

A gépek berendezések és épületek jelentós része is leromlott állapotban volt. Folyamatos fejlesztések, beruházások után majdnem minden cserére vagy felújításra kerü|t és új raktárak, szárító és 60 tonrrás digitális hídmérleg is épült pályázati támogatással SikerúIt új rakodógépet, korszerű Renault tartályos tápszállító gépkocsit és platós tehergépkocsit is beszerezni.

Mivel foglalkozunk?

A cég telephelyén mezőgazdasági szolgáltatást végez, amely a terményszárítást, rostálást vetőmagtisztítást, csávázást és termékek tárolását egyaránt magában foglalja mezőgazdasági termelők és kereskedők részére.
A terménytároláshoz 12.000 tonna termény befogadására alkalmas síktárolók állnak rendelkezésre, melyek évente 14-17.000 tonna szemestermény szárítását, tisztítását is elvégzik.

A száításra beszállított termékek jelentős részét fel is vásárolják, részben a saját takarmánykeverő üzem alapanyag ellátása érdekében, részben kereskedelmi célra. A takarmánykeverő üzemben üzemben dercés és granulált tápok gyártása folyik.
A megrendelő termelők, cégek igényének megfelelő egyedi keveréktakarmánnyal látják el a környék: termelőit. Az üzem gyártási engedélye idén tavasszal került megújításra. A Hombár Kft. kis cég 10 fő dolgozója rugalmasan alkalmazkodik a piaci helyzethez, a vevői és szolgáltatási elvárásokhoz.
A keveréktakarményok kiszállítása ömlesztve, főként tartálykocsival történik, míg a zsákos tápok kiszállításához platós tehergépkocsi áll rendelkezésre. Az üzem éves keveréktakarmánya 2.000 tonna körül mozog, de a rendelkezésre álló kapacitás ennél nagyobb termelést is lehetővé tenne, így szivesen várnak további partnereket, állattartókat a térségben.

Ipari takarmányok

Sertés premix 30 kg 10.300.-Ft
Tojó premix 20 kg 9.280.-Ft
Ind/nev.Premix 20kg 13.460.-Ft
Napraforgó dara 90.-Ft
Mészkőliszt 10 kg 400.-Ft
Szója 10 kg 2.100.-Ft